Min ciabatta

Detta är en smarrig macka man snabbt kan svänga ihop

Mixa ihop lagom mycket keso med lagom mycket fetaost
Lägg sallad, gurkskivor, tomatskivor och lite oliver på en tallrik, ringla över lite balsamvinäger
Dela ett ciabattabröd och pensla med olivolja, grilla i hög värme, högt i ugnen. Passa så brödet inte blir bränt
Ta ut brödet, bred på kesofetamixen, lägg bröden ovanpå salladen
Krydda med lite oregano och svartpeppar


Pensionsmiddag

Var ute och käkade med mina kära arbetskamrater i torsdags, eftersom en av undersköterskorna på avdelningen går i pension. Jättetrevligt! När jag sitter där i godan ro och myser i allmänhet, får jag plötsligt veta att mina kamrater gått bakom ryggen på mej och tänkte avtacka mig och i efterskott uppvakta att vi gift oss. Snacka om att inte fatta nåt, känns lite som om man skulle kunna lura mej till Kina. Iallfall var det en trelig överaskning och jag blev både glad och lite rörd!



Och på tal om avtackning, så håller vi på att lite försiktigt återigen packa ner vårt hem i lådor. Flytten verkar att bli av under andra veckan i Januari, så då det är fritt fram för alla att bära så mycket man vill! Våra katter är mycket noga med att inte bli kvarglömda i Trollhättan, de packar ner sig och packar upp sig i kartongerna flera gånger om dagen.

Ledig dag!

Har en ledig dag, eftersom jag har jobbat ihelgen, enda fördelen med att jobba helger...
Gick faktiskt upp före tio, något som är ganska ovanligt för att vara mej en ledig dag. Kan utan problem sova till 11 eller längre, inte någon bra egenskap men jag vaknar liksom inte tidigare om inte klockan är ställd. Tycker att det är skönt när jag väl har kommit ur sängen, men det är ju just den lilla detaljen som är jobbig...själva uppstigandet! Känns som om hela min kropp kämpar emot!
Iallfall så gick jag upp vid nio, tog en dusch och bakade en mjuk pepparkaka med lingonsylt i. Han till och med packa några flyttkartonger innan Josefine och Vilhelm dök upp, eftersom vi bestämt att gå en långpromenad om vädret tillät, och det gjorde det.
Vilhelm är förövrigt en riktigt skön liten kille! Allmänt go och söt, verkar för det mesta vara glad och skrattar en hel del! Hade förmånen att vara med när han döptes för någon vecka sedan, han skötte sig som förväntat mycket bra!
Snart kommer min käre make hem, blir nog en löprunda innan vi sätter oss och kollar på den 4 Johan Falk filmen.
Föressten så luktar det väldigt mycket glögg i vår lägenhet...

Pasta med trattissås

Detta svängde jag ihop till kvällsmat igår, det blev riktigt lyckat!

Koka pasta, gärna färsk

Fräs charlottenlök, trattkantareller och parmaskinka, häll på matlagningsgrädde eller vanlig grädde och låt koka ihop en liten stund.

Blanda med pasta, strö över lite flingsalt nymald svartpeppar, njut!

RSS 2.0